Kikapcsolódás a homokbuckákon

Ha el szeretnétek bújni a világ elől és kettesben lenni, picit megpihenni és lelassulni, ennél jobb helyet nem is választhatnátok

Ellátogattam a Homoki Lodge Nature Quest Resort-ba kedvesemmel, hogy újra megtapasztaljam az igazi kikapcsolódást. Aki egyszer ellátogat egy glamping típusú szálláshelyre, átértékeli a nyaralásnak, pihenésnek az értelmét. A csend és nyugalom ölelésében hirtelen visszatérnek érzékeink, gyermekkori kíváncsiságunk és kinyílunk a minket övező természetnek. Újra meghalljuk a sokféle madár csicsergését, a tücskök-bogarak muzsikáját. Másképp tekintünk az ég felé, átadva magunkat a meleg napsugaraknak és a simogató szellőnek.

Kíváncsiságunk megindít a környék felfedezésére- elsőként egy vastag kerekű, úgynevezett Fat Bike-kal küzdöttünk meg a homokos utakon. Ezzel a biciklivel, ebben a puha homokban nem egy városi tekerést kell elképzelni. Meg kell küzdeni az elemekkel, de megéri! Őzikéket és nyulakat láttunk az erdők között elnyúló tisztásokon és az elhagyatott tanyákat is körbejártuk, amelyeket a természet már elkezdett visszavenni. Fáradtságos túránk után visszatérve különleges frissítők közül választottunk és pihentük ki magunkat, a lovakat csodálva. Leírhatatlan, hogy ezek a hatalmas állatok milyen nyugalmat és kiegyensúlyozottságot árasztanak, melyet észrevétlenül átveszünk mi is. Csak ültünk és átadtuk magunkat a miliőnek, a glamping szépségének!

Észre sem vettük, de magával ragadott teljesen a hely. Nem hiányzott a pezsgő város, az okoseszközeink is kipihenték magukat bőröndünk alján. Megváltoztunk. Nem érdekelt, hogy ki merre jár az Insta világban, hanem hogy milyen meglepetést rejt még számunkra a környező természet..

A szállásunkról is hamarosan megosztom veletek részletesen tapasztalatunk, de annyit elárulok előre, hogy soha nem tapasztalt élményben volt részünk, egy luxusjurtában…

2022.07.06. glamping , , , , , ,
About Eszter